راهبرد ملی

راهبرد ملی

منتخب نوشته های استراتـژی ملی انوش راوید از تارنمای ارگ ایران arq.ir
راهبرد ملی

راهبرد ملی

منتخب نوشته های استراتـژی ملی انوش راوید از تارنمای ارگ ایران arq.ir

تاریخ کار و کارگری در ایران

تاریخ کار و کارگری ایران

   پیش گفتار

      بعد از پایان دوره برده داری،  کار و کارگری در جهان پیدا شد،  هر قاره و سرزمین بنا به مختصات جغرافیایی و دینی،  به کار و کارگری نگرش ویژه داشت.  این صفحه ادامه دارد و بازنویسی می شود.

   کار و گارگری در ایران باستان

      از ابتدای تاریخ ایرانیان به کار و کارگری اهمیت می دادند،  اولین اثار تاریخی نوشته شده از کار و کارگری در جهان مربوط به شاهنامه فردوسی و زمان جمشید است،  که کار و کارگری را ساماندهی کرد،  و از آن در تاریخ صنعت در ایران نوشته ام،  و از تکرار خود داری می کنم.  با رشد طبقه کارگر در دوران قبیله ای و شاهان ابتدای تاریخ ایران،  اولین قیام کارگری به رهبری کاوه آهنگر در زمان ضحاک پدید آمد،  اما مشخص نیست پیدایش ضحاک نام در تاریخ ایران بخاطر پوشش دادن به قیام کارگری بوده،  یا بر اثر وجود ضحاک ظالم،  قیام کارگری پدید آمد است،  یا شاید با طولانی نوشتن حکومت ضحاک یا ضحاکیان،  خواسته اند قیام کارگری را تحت پوشش ظلم های بیگانگان ببرند،  و شاه های ایران را از این قیام دور نمایند.  امید است توضیحات بیشتر در این باره را محقق های ایران باستان،  چون بانوی گرامی  پرنیان حامد لطف نمایند در اینجا بدهند. 

*خورشید زد دست بر سر زشاه <><> که شاها منم کاوه داد خواه *

* یکی  بی  زیان  مرد  آهنگرم <><> ز شاه آتش آید همی بر سرم *

   عکس تصویر خیالی از قیام کاوه آهنگر و سخنرانی او برای کارگران،  عکس شماره 2517 ،  و مسلح شدن کارگران و بیعت با شاهزاده فریدون،  برای انداختن کاخ ظلم و ستم ضحاکی،  عکس شماره 2518،  مشروح در شاهنامه فردوسی

      اولین جنگ و جدال بین کارگران و شاهان در تاریخ جهان بدین گونه در شاهنامه نوشته شده است،  این جدال های کارگری کم و بیش ادامه داشت،  تا اینکه تمدن شاه خدایی در ساختارهای تاریخی اجتماع پدید آمد.  ظلم شاهان در تمدن جدیداز فرعون تا ... ادامه داشت،  شاه ها تا توانستند ظلم کردند و کشتند و کاخها ساختند،  تا اینکه یکبار دیگر کارگران قیام کردند.  البته تاریخ و فرهنگ یاد گیری آن دوران باستان،  زمان این قیامها را تعیین می کرد،  وجود این حرکت های کارگری گذر مهم تمدن دیگر بشری را پدید آورد،  دوره هخامنشیان گذر تاریخی از شاه خدایی به تمدن جدید است.  در این دوره،  کارگران از برده بودن خارج شده،  و بعنوان حرفه و پیشه چون زمان جمشید شناخته شدند.  در یافته ها و آثار باستانی سلسله هخامنشیان،  درباره  کار و کارگری و دستمزد ها زیاد دیده شده است،  چون در وب های دیگر از آنها بسیار نوشته اند،  اینجا تکرار نمی کنم.

      این گذر تاریخی با حرکت کوروش بزرگ و آزاد سازی برده ها از دست شاهان بابل و غیره آغاز شد،  بسیاری از تاریخ نویسها که وابسته به استعمار و امپریالیسم بودند،  این اتفاق تاریخی را صرفاً در ادامه رشد سرمایه داری تمدن نوشته اند،  که شاهی و بزرگی کارگران را آزاد نمود.  ولی من برعکس می گویم،  این کارگران بودند که با قیام های متعدد پنهان و آشکار خود،  باعث تغییرات در تمدن بشری،  و ایجاد یک گذر مهم تاریخی شدند،  جهت توضیحات بیشتر به ساختارهای تاریخی اجتماع و تحلیل گذر های تاریخی بروید.

   کار و گارگری در سده های میانه ایران

      در دوره های مختلف تاریخ ایران،  حرکت ها و قیام های کارگری پدید آمد و ادامه داشت،  که هر کدام از آنها تاریخ و داستان های مفصل دارد.  ولی مطابق معمول،  همان تاریخ نویسان وابسته به استعمار و امپریالیسم،  با انواع ترفندها این قیامها ها را،  در لابلای جریان های دیگر تاریخ پنهان کرده،  و یا از بین برده اند.  اما چون در دوره های مختلف تمدن،  مردم و کارگران نمی توانستند درک جدیدی از ایجاد یک حکومت داشته باشند،  تقریباً همه فعالیت های مردمی تحت پوشش تاریخ اجتماعی دوره ویژه خود قرار می گرفت،  و رشد و تکامل مسیر آرام تاریخی خود را می پیمود.  درباره این موضوع به بخش های تاریخی مربوطه که در فهرست وبلاگ می باشد،  مراجعه نمایید و پیگیری کنید.

   کار و گارگری در ایران کنونی

      امروزه همان دستان استعمار سابق،  دارند برای ملت ایران برنامه ای جدید می چینند،  و اینبار با پایان دوره تاریخی قبلی،  می خواهند با ترفند جدیدی یکبار دیگر از کوروش بزرگ،  برنامه برای تاریخ کار و کارگری ایران پیاده کنند،  و بخیال خام خودشان ملت ایران را مچاله نمایند.  در این دوره انقلاب اطلاعاتی و ارتباطی،  جوانان باهوش ایران،  هوشیارانه به آگاهی های خود می افزایند،  و می دانند باید موضوعات و مسائل مختلف را در تخصصها و گرایشات متفاوت بررسی و تحلیل کرد.  آنچه که در تاریخ بوده را نمی تواند برای آینده پیاده نمود،  بلکه می دانند آینده بر پایه تحقیق و تحلیل های درست از گذشته،  و ترکیب باعلوم نوین در محیط آرام دمکرات می باشد.  ادامه دارد و بازنویسی می شود.

   مطالبی که در آینده خواهم نوشت:

   تاریخ کار در ایران . . . بزودی . . .

   تاریخ کارگری در ایران . . . بزودی . . .

   تاریخ پیمانکاری در ایران . . . بزودی . .

عکس تاریخی کارگر باربر در بازار تهران،  حدود 1300 خورشیدی،  عکس شماره 570 .

   کلیک کنید:  تاریخ تقویم ایران

   کلیک کنید:  دلاوران تاریخ ایران

   کلیک کنید:  تاریخ مبارزات فرهنگی

    توجه:  اگر وبلاگ به هر علت و اتفاق،  مسدود، حذف یا از دسترس خارج شد،  در جستجوها بنویسید:  وبلاگ انوش راوید،  یا،  فهرست مقالات انوش راوید،  سپس صفحه اول و یا جدید ترین لیست وبلاگ و عکسها و مطالب را بیابید.  از نظرات شما عزیزان جهت پیشبرد اهداف ملی ایرانی در وبلاگم بهره می برم،  همچنین کپی برداری از مقالات و استفاده از آنها با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع،  آزاد و باعث خوشحالی من است.

Anoosh Raavid انوش راوید   ///  Email:  raavidco@yahoo.com

   حمله اسکندر مقدونی به ایران بزرگترین دروغ تاریخ،  حمله چنگیز مغول به ایران سومین دروغ بزرگ تاریخ،  و مقالات مهم مانند،  سنت گریزی و دانایی قرن 21،  و دروغ های تاریخ عرب،  تاریخ مغول،  تاریخ تاتار،  و گفتمان تاریخ،  و جدید ترین بررسی های تاریخی در وبلاگ:

جنبش برداشت دروغها از تاریخ ایران    http://ravid.ir

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد